8 Лютого 2022
Новини

Путін запропонував Порошенку притулок

Путін запропонував Порошенку притулок

Під час пресконференції президентів Росії Володимира Путіна та Франції Емманюеля Макрона перший запропонував експрезиденту України Петру Порошенку притулок у РФ.

Він «іронізував», але пропозиція Росії залишається чинною.

П’ятий президент України Петро Порошенко відповів президенту Росії Володимиру Путіну на пропозицію політичного притулку. Уночі 8 лютого Порошенко написав, що «переслідуючи проєвропейську опозицію в Україні, Зеленський насамперед хоче зробити подарунок Путіну».

«Нині це підтвердив вже сам Путін. Раджу Володимиру Олександровичу припинити радувати Путіна і зайнятися захистом країни. І саме туди спрямувати свої зусилля та зусилля правоохоронних органів, які зараз займаються Порошенком більше, ніж російською загрозою.

А Володимиру Володимировичу – нарешті усвідомити, що ми розберемося самі, тут, в Україні. І одвічна російська практика «опікуватися» українською політикою та політиками вже давно припинилася. Це сталося тоді, коли я був обраний президентом України», - написав Порошенко.

Нагадаємо, Порошенку 20 грудня 2021 року оголосили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу - фінансування тероризму, державна зрада, сприяння діяльності терористичної організації.

Йому загрожує до 15 років ув'язнення з можливою конфіскацією майна.

Інші заяви Путіна:

  • Макрон зробив низку цікавих пропозицій, тепер відповідь за Києвом.
  • Якщо Україна вступить до НАТО і вирішить повернути Крим військовим шляхом, Росії доведеться воювати з усім Альянсом, включаючи Францію.
  • Київ ігнорує виконання Мінських угод, «альтернативи яким немає». На їхню критику відповів: «Нравится, не нравится, терпи, моя красавица».
  • Путіна турбує дискримінація російськомовного населення в Україні.

Що сказав Еммануель Макрон:

  • Політика відкритих дверей НАТО - екзистенційне питання.
  • Москва не буде поки що приймати рішення щодо Донбасу.
  • Необхідно розробити нові механізми забезпечення безпеки в Європі.

Після зустрічі Макрона із Зеленським у президента Франції відбудеться телефонна розмова з Путіним.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир путін, петро порошенко, росія, Україна, Політика
В тему