14 Лютого 2022
Новини

В Україні пенсіонери вже можуть платити за комуналку тисячею за вакцинацію

В Україні пенсіонери вже можуть платити за комуналку тисячею за вакцинацію

Повністю вакциновані від COVID-19 українці старші 60 років можуть оплачувати комунальні послуги «тисячею Зеленського».

Також від 14 років можуть передплатити друковані видання в «Укрпошті». Це стало можливим 14 лютого, - повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Крім того, тепер гроші від «єПідтримки» можна буде витратити впродовж 9 місяців із дня зарахування, а не 4, як це було раніше. Як пише пресслужба «Укрпошти», відтепер українці можуть витратити 1000 гривень за вакцинацію на передплату газет та журналів. В «Укрпошті» можна витратити гроші на періодику та передплатити онлайн будь-які періодичні видання з поточних місяців 2022 року.

Там вказують, що серед переліку видань широкий вибір популярних видань: місцева преса, періодика для дітей, тематичні видання тощо. Передплати газети чи журнали можна для себе або когось іншого, зокрема як благодійну передплату на адреси дитячих будинків-інтернатів України.

Для цього треба мати «зелений» СOVID-сертифікат у «Дії». Там же треба відкрити картку «єПідтримки» в одному з банків-партнерів. Далі слід подати заявку в застосунку «Дія»: натиснути «Послуги» — «єПідтримка» — «Отримати допомогу».

Як вказує пресслужба Мінцифри, станом на 14 лютого в межах «єПідтримки» було подано понад 8,6 млн заявок, оформлено 9,7 млн карток та витрачено 3 млрд гривень.

«єПідтримка» - це програма підтримки, за якою українці, що пройшли повний курс вакцинації проти коронавірусу, можуть отримати тисячу гривень. А за бустерне щеплення виплатять ще додатково 500 гривень.

Ці гроші можна витратити лише на визначені категорії: книжки, спортзали, квитки в кіно, театр, музеї, на концерти чи поїздки Україною ? і в такий спосіб підтримати бізнес, який найбільше страждає через карантин.

А з 24 січня дозволили витрачати кошти ще й на ліки, але лише людям від 60 років. Купувати їх можна як офлайн, так і онлайн.

Також уряд дозволив літнім людям від 60 років і людям І та II групи інвалідності витрачати гроші на комуналку. Крім того, термін дії виплати збільшили з 4 до 9 місяців.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, вакцинація, комунальні послуги, пенсіонери, школярі, підлітки, діти
В тему