28 Грудня 2021
Новини

У Луцьку переглянуть ціни на проїзд у тролейбусах

У Луцьку переглянуть ціни на проїзд у тролейбусах

У Луцьку переглянуть вартість проїзду в тролейбусах через зростання цін на електроенергію та витратні матеріали.

Про це стало відомо на виконкомі, - пише ІА "Волинські новини".

Мер Луцька Ігор Поліщук повідомив, що в обласному центрі Волині - найнижча ціна в Україні на проїзд у тролейбусах, але вже в наступному році тарифи переглянуть.

За його словами, місто має збитковий тариф в електротранспорті. Тому, враховуючи колосальне зростання вартості електроенергії, вартості розхідних матеріалів, контактної мережі, мінімальної зарплати, вартість проїду не може бути 4 гривні.

Поліщук додав, що економічно обґрунтована вартість коливається в межах 10-12 гривень, але якщо такий тариф встановити, то люди перестануть тролейбусами їздити.

Він наголосив, що нині нереально вивести підприємство навіть в нуль, адже електротранспортом їздить чимала кількість пільговиків, чий проїзд оплачують з міського бюджету. Цього року для Луцька – це 63 мільйони.

«Цього року на потреби ЛПЕ ми виділили 63 мільйони, в Івано-Франківську - це 100 мільйонів. Ми є містом, яке найменше дотує електротранспорт. Це вдалося завдяки тому, що ми провели оптимізацію штату, запровадили автоматичну оплату проїзду. Щоб ЛПЕ стало прибутковим – це абсолютно неможливо зробити через низькі доходи населення. Коли люди будуть мати доходи, щоб оплачувати економічно обґрунтований тариф, рентабельність хоча би на рівні 5%, тоді можна говорити про прибуток», - резюмував міський голова.

Також він наголосив, що в 2022-му в місті працюватимуть над покращенням якості перевезень в електротранспорті. Зокрема, надійдуть нові тролейбуси, оновлять контактну межу і планують подувати нові лінії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, громадський транспорт
В тему

Останні матеріали