11 Листопада 2021
Новини

Міністр культури подав у відставку

Міністр культури подав у відставку

Заяву про відставку написав Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Про це він повідомив у Facebook.

За його словами, причинами такого рішення є рішення уряду забрати у Мінкульту Держкіно та бюджет на культуру на 2022 рік.

Він наголосив, що уряд ухвалив нелогічне рішення забрати у Міністерства культури Держкіно, до того ж зробив це без погодження із самим Мінкультом. 

«Це як забрати у компанії транспортний відділ і передати його в управління раді директорів. Такі стиль та підходи щодо управління процесами мене дивують — не мій концепт та цінності», — написав Ткаченко.

Він додав, що уряд таким рішенням не втілює європейську концепцію реформи про передачу відповідним органам операційних функцій. 

І таке рішення, стверджує Ткаченко, не поодиноке. Як приклад він наводить рішення уряду створити Держслужбу та Держінспекцію з охорони культурної спадщини, яке через кілька місяців скасував сам прем'єр-міністр.

Ситуацію з Держкіно Ткаченко називає «останньою краплею», натомість передостанньою — бюджет на культуру на 2022 рік. «І характер обговорення, і фінальна сума для мене неприйнятні», — стверджує міністр.

У першому читанні держбюджету-2022 на культуру виділили 10,6 мільярда гривень. Натомість міністр заявляв, що до цієї суми треба додати ще 6,5 мільярда гривень.

Також Ткаченко перерахував власні здобутки на посаді міністра. Каже, що встиг зробити десь 50% із запланованого. Серед досягнень Ткаченко перерахував програми «Велика реставрація», «Мандруй Україною», боротьбу з дезінформацією, роботу культурної сфери під час карантину тощо.

Перед посадою міністра Ткаченко був депутатом від «Слуги Народу», а до того — гендиректором групи телеканалів «1+1 Media», яка належить олігарху Ігорю Коломойському.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: культура, робота, бюджет
В тему