26 Жовтня 2021
Новини

Пацієнт помер під час зйомки: показали роботу ковідної реанімації в Боголюбах

Пацієнт помер під час зйомки: показали роботу ковідної реанімації в Боголюбах

Найбільший коронавірусний шпиталь Волинської обласної клінічної лікарні уже кілька днів переповнений хворими. І динаміка між госпіталізованими й виписаними переважає на користь перших.

Про це пише речник медзакладу Андрій Гнатюк у Фейсбуці.

Якщо потрапляють хворі надто важкі, то за добу стаціонар витрачає по 5-6 тонн кисню. І тепер 22-тонні бочки доводиться поповнювати двічі в тиждень. У реанімації всі ліжка зайняті. Вона працює на межі. Якщо когось переводять у відділення або хтось помирає, на їхні місця кладуть інших, хто потребує високих потоків кисню.

Також Андрій Гнатюк поділився відео із ковідної реанімації шпиталю в Боголюбах. На жаль, просто під час знімань пішов з життя один пацієнт, що хворів на коронавірусну інфекцію. По завершенню зйомки - ще один. 

Анестезіолог шпиталю Катерина Коснюк каже, що у відділенні для найважчих хворих із вересня не було вакцинованих пацієнтів, що свідчить про дієвість щеплень. Сама лікарка зізналася: втратила дідуся просто в реанімації в Боголюбах, якого не встигли вакцинувати від ковіду.

"Він тут лежав. Він в мене на зміні пішов... Ви не уявляєте наскільки важко бачити всю цю ситуацію", - говорить Катерина Коснюк.

Торакальний хірург Володимир Гончарук зазначає, що одне з ускладнень коронавірусу - утворення своєрідних пухирів на легенях, що лопаються. Починається проникнення повітря у плевральну порожнину - пневмоторакс. Тому пацієнтам ставлять трубки, аби повітря виходило. За місяць такий стан буває у 5-6 пацієнтів.

У ковідній реанімації недужих не можуть відвідувати родичі, адже це небезпечно, тому на персонал лягає більше навантаження. Хворим треба не тільки допомогти, а й втішити, більшості з них просто не може розмовляти. Тим, хто все ж може, багато спілкуватися не дозволяють - падає сатурація. Однак, попри всі зусилля медиків у рідних хворих нерідко виникає незадоволення.

Детальніше - у сюжеті.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, Волинь, Україна, Відео T1.ua
В тему