29 Вересня 2021
Новини

У російському СІЗО жорстоко побили кримського татарина

У російському СІЗО жорстоко побили кримського татарина

У ростовській в’язниці жорстоко побили, скрутили руки та поголили бороду 61-річному кримському татарину, політв’язню Сервету Газієву.

Чоловіка незаконно утримують у "ФКУ СИЗО-5 ГУФСИН России по Ростовской области", - інформує уповноважена ВРУ з прав людини Людмила Денісова.

Політв’язня побили перед його випискою з туберкульозної лікарні. Там Сервет перебував через погіршення самопочуття на фоні перенесеного мікроінсульту. Денісова зазначає, що в СІЗО йому не надають вчасно меддопомогу, тому стан здоров'я кримського татарина погіршується. Після побиття у нього болить шия та німіє рука.

На думку Денісової, таке ставлення до Газієва через його тверду позицію говорити рідною кримськотатарською мовою у СІЗО та під час судових засідань, а також постійне відстоювання своїх прав.

Омбудсменка звернулася до уповноваженої з прав людини у РФ Тетяни Москалькової, аби Газієву забезпечили необхідну медичну допомогу та сприяли в обранні іншого запобіжного заходу через критичний стан здоров’я.

Також вона звернулася представників ООН, Ради Європи та ОБСЄ, аби ті посилити санкції проти Росії.

"Такі дії стосовно нашого співгромадянина розцінюю як катування, нелюдське поводження та порушення статті 3 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод", – наголосила Денісова.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: росія, крим, права людини
В тему