8 Липня 2019
Новини

З’явилося відео «штовханини», через яку політв’язню Балуху в Росії «накинули» 5 років

З’явилося відео «штовханини», через яку політв’язню Балуху в Росії «накинули» 5 років

Відеозапис із ізолятора, де утримують українця, показує, як усе було насправді.

Відео з камер спостереження в Роздольненському ізоляторі тимчасового тримання (ІТТ), на якому зафіксовано момент конфлікту між українським активістом Володимиром Балухом і колишнім начальником ізолятора Валерієм Ткаченком, опинилося в розпорядженні  «Крим.Реалії».

Після цього інциденту Ткаченко заявив, що Балух його нібито побив, через що на кримчанина завели другу кримінальну справу.

Відео з камер спостереження було долучено до матеріалів справи Балуха, його демонстрували на суді. Сторона Ткаченка підтвердила, що він присутній на відео.

«Там абсолютно очевидно вбачається удар з боку Ткаченка в ділянку спини Балуха. Після чого у Балуха виникла природна нормальна реакція: коли тебе б’ють ззаду, у тебе просто спрацьовує рефлекс. І він (Балух. – Ред.) махнув рукою», – прокоментувала момент конфлікту адвокат Балуха Ольга Дінзе.

Публічних коментарів Ткаченка з приводу висловлювань адвоката Балуха немає.

Другу кримінальну справу проти Володимира Балуха порушили в серпні 2017 року за звинуваченням колишнього начальника ізолятора тимчасового тримання Валерія Ткаченка, який стверджував, що Балух напав на нього під час ранкового обходу. Балух свідчив у суді, що це начальник ІТТ кілька разів ударив його в присутності інших співробітників. Але українця визнали винним і за цим епізодом.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, росія
В тему