25 Вересня 2021
Новини

У жовтні в Україні буде холодно й дощитиме: народний синоптик дав прогноз на місяць

У жовтні в Україні буде холодно й дощитиме: народний синоптик дав прогноз на місяць

Цього року погода у жовтні буде дуже холодною, очікуються заморозки та чимала кількість опадів. Таким чином, наступний місяць може виявитися холоднішим за листопад та навіть грудень.

Такі прогнози щодо погодних умов дали народний синоптик Леонід Горбань та завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова, передає ТСН. Горбань також окреслив приблизну картину погоди на кожен день жовтня.

За даними синоптика, з 1 по 4 жовтня в Україні буде холодно, а небо затягне хмарами. 5-6 та 8-10 числа дощитиме, а з 11 до 19 в країні знову буде похмуро та прохолодно.

Температура повітря відчутно знизиться 14 жовтня, очікується заморозок. 20, 22, 23 та 26 числа наступного місяця знову можуть пройти дощі, після цього опадів до листопада не буде, однак тепліше в Україні не стане.

Зазначимо, Вазіра Мартазінова раніше підтвердила, що клімат в Україні зазнає змін, сезони змістилися. Саме тому в жовтні вже кілька років фіксують "процеси передзим'я".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: прогноз погоди, погода, Україна
В тему