25 Вересня 2021
Новини

Замах на Шефіра: до розслідування залучили ФБР

Замах на Шефіра: до розслідування залучили ФБР

Представники Федерального бюро розслідувань США (ФБР) долучилися до розслідування замаху на першого помічника президента України Сергія Шефіра, який стався 22 вересня.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін в етері програми «Свобода слова Савіка Шустера».

«Щоб у жодного — не тільки мешканця України, але й у наших іноземних партнерів — не виникало жодних сумнівів в об'єктивності, неупередженості та професіоналізмі нашого розслідування, ми, безумовно, відповіли згодою на люб’язну пропозицію американських партнерів, зокрема ФБР, співпрацювати з нами. Ми на контакті з ними, іде процес», — сказав Єнін.

Він зазначив, що наразі близько 430 га лісу під Києвом ретельно досліджують слідчі, представники ДСНС і нацгвардійці. І уже є перші знахідки.

У МВС наголошують, що замах скоїв злочинець-професіонал і він був не один. За словами Єніна, злочинці сиділи в засідці і протягом 4-х секунд випустили по автомобілю близько 20 куль.

Раніше у МВС зазначали, випущені в автомобіль Шефіра кулі мають калібр 7,62 мм і були виготовлені в Угорщині. Як саме вони потрапили до України, наразі не відомо — можливо, контрабандним шляхом.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: замах на вбивство, Україна
В тему