21 Липня 2021
Новини

Буде ще спекотніше: українців попередили про нові хвилі вкрай високих температур

Буде ще спекотніше: українців попередили про нові хвилі вкрай високих температур

Погода в Україні у найближчі дні трохи зіпсується і стане свіжіше на кілька градусів, але нестерпна спека до понад +35 °С все частіше буде повторюватися. Істотне зростання температури повітря почали фіксувати в Україні ще від середини 1990 років XX століття.

Про це заявила завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух в ефірі Радіо НВ.

Вона каже, що особливо спекотними є останні п'ять років. За її словами, це свідчить про те, що у нас відбувається прискорення кліматичних змін, і такі процеси характерні не тільки для України, «але і в цілому для нашої планети, північної півкулі». Крім того, фахівчиня каже, що хвилі спеки в Україні відбуватимуться все частіше.

«На жаль, вони дійсно будуть все частіше і частіше. Тобто це підвищення температури, яке у нас спостерігалося, воно буде і надалі, і цей процес стає більш інтенсивним. Все частіше і частіше ми говоримо про рекорди, і саме рекорди, пов'язані з аномально високою температурою», – сказала Віра Балабух.

Фахівчиня каже, що причиною таких змін є людська діяльність, зокрема викиди парникових газів.

«Тобто парниковий ефект посилюється, і ми бачимо, що у нас зараз події розвиваються за найгіршим сценарієм, який прогнозували кліматологи», – додала вона.

Тим часом синоптики зауважують, що зараз Україна одна з найгарячіших у Європі, однак це ще не пік. Найспекотнішим місяцем цього літа, за словами народного синоптика Леоніда Горбаня, стане серпень. Упродовж нього температура практично не опускатиметься нижче +30 градусів, а дощів буде мало.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: прогноз погоди, погода, Україна
В тему

Останні матеріали