21 Липня 2021
Новини

Аварія на хімзаводі Рівного: атмосфера в місті у межах норми

Аварія на хімзаводі Рівного: атмосфера в місті у межах норми

Руда хмара здійнялася у повітря над "Рівне-азотом" увечері 20 липня.

На "Рівнеазоті", що розташований за кілька кілометрів від обласного центру, сталася аварія: кілька лабораторій відстежують кількість речовин у повітрі.

Про це розповіли у ТСН.Ранок 21 липня.

Наразі фахівці заспокоюють: усі показники в нормі. "Відстежуються декілька речовин, які характерні саме для цього підприємства. Під час перевищення вони дійсно шкідливі. Поки що перевищень не фіксується. Всі показники забрудненості атмосферного повітря в межах норми", - каже керівник лабораторного центру Рівненської області Роман Сафонов.

Рятувальники на хімпідприємстві проводять аеророзвідку та чергують із автоцистернами, аби залучити їх у разі потреби. У поліції тим часом відкрили кримінальне провадження через порушення правил безпеки.

Як повідомлялося, велика руда хмара здійнялася у повітря над "Рівне-азотом" увечері 20 липня. Це неабияк наполохало людей. Вони все фільмували та викладали відео до соцмереж. На заводі пізніше прокоментували, що в них сталася розгерметизація трубопроводу нітрозних газів з подальшим викидом у повітря. Там запевнили, що самі все локалізували. До місцевих лікарень люди не зверталися.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: аварія, рівне, дснс
В тему