16 Липня 2021
Новини

Потрапивши під машину, травмував плече і сам себе вилікував

Потрапивши під машину, травмував плече і сам себе вилікував

Три роки тому пенсіонера Петра Дячука збив у Луцьку біля «Північного ринку» водій «Мерседеса». Внаслідок аварії постраждалого відкинуло на два метри від іномарки. Петро Григорович зазнав тоді травми хребта і лівого плеча.

Про це йдеться на шпальтах газети "Твій вибір".

 

Весь місяць не міг ходити

– На місце аварії ми не викликали поліції. Бо водій відразу повіз мене в травмпункт міської лікарні, – розповідає 68-річний чоловік. – Медики обстежили мене, побачили, що крововиливів немає, та викликали поліцію для фіксації правопорушення. Тоді ж я почув, що до поліцейських подзвонив директор того підприємства, де працював водій-порушник, став «рішати» питання. Я ще не отямився від шоку, як мене повели до судмедексперта. А сам водій став проситися не заявляти на нього в поліцію, бо, мовляв, теща з інвалідністю, жінка в декреті з малою дитиною, та ще й лежить у лікарні. Словом, винуватець аварії «пробив мене на жалість» і пообіцяв повернути гроші, які потрачу на лікування.

Весь місяць Петро Дячук не був здатен ходити. Міг пройти хіба п’ять метрів до туалету, та й то – тримаючись за стіну. До лікарні не поїхав, бо то, каже, треба було тисяч 20 заплатити. А звідки такі гроші в пенсіонера? Тож вдався до методів народної медицини. Тим паче, що давні рецепти навчився застосовувати з дитинства, коли лікував хворого батька.

– Відразу почав натирати плече і спину спиртовою настоянкою бодяги: це природня губка, яка росте у воді на корінні верби. Якщо нею терти шкіру, створюється ефект голкотерапії та покращується кровопостачання, – пояснює пенсіонер. – Крім того, сімейна лікарка приписала мені гель для натирання плеча, який м’яко знімає запальні процеси.

 

Двомісячне лікування обійшлося в 740 гривень

Весь рік Петро Дячук повертав собі здоров’я. 12 місяців спав на правому боці, бо лівий усе ще болів, а з плеча до ліктя так стріляло, наче струмом. Натомість водій, який збив Петра Григоровича, не дав ні копійки. Тож пенсіонер не міг собі дозволити дорогих ліків.

– В інтернеті прочитав про мазь для суглобів, яка містить отруту змії. Ще придбав мазь на основі бджолиної отрути. А ще одну приготував сам: для цього купив 50-грамовий тюбик вазеліну, його прямо в закритому тюбику помістив у гарячу воду – щоб вазелін став рідким. Доки вазелін розтавав, я приготував іще один інгредієнт: в емальовану кружку влив півтори столові ложки 60-градусної горілки, додав 14 гранул ладану та 1 одну чайну ложку сухого меленого імбиру. Перемішав, сюди вичавив вазелін із тюбика, який уже став рідким, ще раз перемішав, вилив у скляну пляшку, перебовтав – і мазь готова!

А тепер про те, як же ці засоби неофіційної медицини застосовувати. У тарілку в однакових пропорціях Петро Дячук додав усі три мазі, перемішав і втирав у хворе місце. Процедуру проводив двічі на день (якщо в кого сильні болі, то можна до п’яти процедур на добу). Плече нічим не обмотував, щоб шкіра дихала. А, щоб не вимазувати постіль, одягав стару сорочку.

– Буквально на третій день мені стало легше. Але цілковито я позбувся болю та почувався здоровим аж через два місяці щоденного застосування суміші мазей, – каже Петро Григорович. – Загалом лікування обійшлося мені в 740 гривень. Ефект прекрасний! Навіть не сподівався на такий.

Оскільки багатьом пенсіонерам не по кишені купувати нині аптечні препарати від різного виду захворювань, то Петро Дячук готовий із нашими читачами поділитися перевіреними рецептами народної медицини, які допомогли йому, рідним і знайомим. Зацікавилися – телефонуйте: (099) 059 00 73.

А ми в свою чергу нагадуємо:

самолікування може зашкодити вашому здоров’ю, тож перед застосуванням будь-яких засобів проконсультуйтеся зі своїм сімейним лікарем!

Оксана Бубенщикова

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: історія
В тему