5 Червня 2021
Новини

Помпео заявив про докази лабораторного походження коронавірусу

Помпео заявив про докази лабораторного походження коронавірусу

Є безліч доказів витоку коронавірусу з лабораторії в китайському місті Ухань, зокрема факт того, що там займалися військовими розробками.

Про це повідомив колишній державний секретар США Майк Помпео, передає Fox News.

“Ми знаємо дуже багато. <...> Ми знаємо, що <...> (ця лабораторія) раніше мала виток через недоліки в безпеці. Ми знаємо, що були лікарі, які захворіли і були госпіталізовані восени 2019 року. <...> Ми знаємо, що в тій же лабораторії велася військова діяльність”, — зазначив Помпео.

На думку ексдержсекретаря, влада Китаю “могла б прояснити все за хвилину, якби захотіла”. Як заявив Помпео, Китай не хоче, щоб назовні вийшла правда про подію. “Те, що вони не хочуть, щоб ви знали (правду), говорить про те, що ми не повинні сумніватися (в їх винуватості)”, — підсумував політик.

Тиждень тому Помпео заявив, що китайська сторона відмовляється розкрити інформацію про військових дослідженнях в Ухані. Він також вказав, що США відомо, що китайська лабораторія “брала віруси і робила їх більш заразними, потенційно більш смертоносними”.

The Wall Street Journal з посиланням на секретний звіт розвідки США раніше повідомляла, що принаймні троє вчених з китайського Інституту вірусології в Ухані важко хворіли в листопаді 2019 року, ще до появи першої інформації про коронавірус. Їх симптоми були схожі і з COVID-19, і із звичайною сезонною ГРВІ.

На початку квітня директор Національної розвідки США Евріл Хейнс заявила, що у американських спецслужб немає точної інформації про походження COVID-19. Розглядають дві версії: або “нульовий пацієнт” контактував із зараженою твариною, або вірус випадково поширився з якоїсь китайської лабораторії в місті Ухань.

Президент США Джо Байден наприкінці травня доручив спецслужбам з’ясувати причини пандемії коронавірусу.

Глава Національного інституту охорони здоров’я США (при Міністерстві охорони здоров’я і соціальних служб) Френсіс Коллінз вважає, що доказів випадкового витоку вірусу з лабораторії поки не було надано.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, сша, китай
В тему