16 Квітня 2021
Новини

В Україні значно спростили процедуру розмитнення «євроблях»

В Україні значно спростили процедуру розмитнення «євроблях»

Українські парламентарії вирішили знову врегулювати питання митного оформлення транспортних засобів з європейськими номерами. Нардепи проголосували за закони про внесення змін до Податкового та Митного кодексів.

Йдеться про документи №4643-д і №4644-д, які підтримала більшість парламенту.

Норми законів встановлюють пільговий період в розмірі 180 днів для розмитнення старих автомобілів, ввезених на територію України до 31 грудня 2020 року.

У пояснювальній записці до документа йдеться про те, що дані положення були розроблені для спрощення розмитнення машин з європейськими номерами або так званих “євроблях”.

Нагадаємо, що згідно з новим законом, змінилася формула вартості розмитнення автомобіля на єврономерах. Вартість розмитнення розраховується за формулою: вік авто + об’єм двигуна + тип двигуна.

“Середня вартість розмитнення «євробляхі» за цією формулою складе 700-800 євро. Це не 2500 євро, як було. Іншого шляху, як забезпечити прозорі правила, прибрати корупцію і здешевити розмитнення, не існує”, – зазначив народний депутат Олександр Ковальчук.

При цьому власник авто не зможе скористатися новими правилами розмитнення, якщо його транспортний засіб:

  • не відповідає екологічним нормам Євро-2;
  • вироблено в Росії або ввезено з її території;
  • ввезено з окупованої території України.

Так, за новими законами можна буде розмитнити авто, які опинилися в Україні до 31 грудня 2020 року в режимі транзиту або тимчасового ввезення. Однак не більше однієї одиниці на кожну товарну позицію.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: євробляхи, депутати, Україна
В тему