Відео

У Києві протестують «євробляхарі»: в центр стягують Нацгвардію

У Києві протестують «євробляхарі»: в центр стягують Нацгвардію

У середу, 2 вересня, в Києві біля Верховної Ради зібралися активісти організації "Авто Євро Сила" ("євробляхи") з вимогою прийняти проєкт закону №3704, який може здешевити розмитнення авто. 

Як повідомляє OBOZREVATEL, представники організації з'їжджаються в урядовий квартал, проїзд по вулиці Грушевського ускладнений.

Пресслужба Нацполіціі Києва попередила, що район близько парламенту посилено Нацгвардією, щоб не допустити порушень громадського порядку.

"У центральній частині Києва анонсовано проведення масових акцій, в тому числі під будівлею Верховної Ради України. Для забезпечення громадської безпеки та порядку працівники структурних підрозділів столичної поліції, військовослужбовці Національної гвардії України, кінологи, вибухотехніки і поліція діалогу заступили на чергування", – відмічено в повідомленні.

Що вимагають євробляхарі

  • Зібрати комітет податкової та митної політики;
  • Проголосувати за законопроєкт №3704 про доступне розмитнення на комітеті;
  • Поставити його на голосування у Верховній Раді, схвалити його та передати на підпис президенту.

Що пропонується законопроєктом №3704

  • В проєкті закону №3704 пропонується при ввезенні авто з 1 січня 2021 року одноразово звільнити від сплати ПДВ учасників та ветеранів АТО. Мовиться про автобуси, легкові і вантажні автомобілі, маса яких не перевищує 3,5 тонн, а також причепів до них.
  • Також проєкт змінює принципи розмитнення в частині вікового коефіцієнту. "Євробляхарі" кажуть, що в разі прийняття документу розмитнити автомобіль можна буде за 300 – 600 євро.

Крім того, водіїв попередили про можливе обмеження руху по дорогах у центрі столиці.

Розмитнення авто на єврономерах: що треба знати

  • У листопаді 2018 року Верховна Рада внесла зміни до Митного кодексу, які стосуються ввезення транспортних засобів на територію України. Вони передбачають значне підвищення штрафних санкцій за незаконне використання автомобіля на іноземній реєстрації.

Штрафи за статтею 470 Митного кодексу за перевищення термінів у режимі "транзит", які раніше максимально становили 8500 гривень (понад 10 днів), підвищені за такою шкалою:

  • прострочення 10 – 20 днів – 8500 гривень,
  • 20 – 30 днів - 85 тисяч гривень,
  • понад 30 днів – 170 тисяч гривень.
  • Те саме зробили зі штрафами за статтею 481 Митного кодексу за перевищення термінів у режимі "тимчасового ввезення". Раніше вони максимально становили 17 тисяч гривень, а зросли до 17 тисяч (10 – 20 днів), 85 тисяч (20 – 30 днів) і 170 тисяч (понад 30 днів).
  • У грудні минулого року Рада відтермінувала введення збільшених штрафів за порушення ввезення авто на єврономерах. Штрафи досі не діють.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: євробляхи, київ, акція протесту
В тему