23 Лютого 2021
Новини

Шахраї продавали українцям фейкові євробляхи

Шахраї продавали українцям фейкові євробляхи

В Україні викрили правопорушників, які на платформі оголошень виставляли на продаж євробляхи. Отримавши гроші, фігуранти своїх обов'язків не виконували.

Таким чином вони привласнили понад мільйон гривень. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

В Україні розкрили крупну схема продажу авто з-за кордону

Правопорушників викрили співробітники Управління протидії кіберзлочинів Києва спільно зі слідчими Солом'янського управління місцевої поліції при процесуальному керівництві Київської міської прокуратури №9. Повідомляється, що до схеми причетні двоє жителів Сумської області.

Чоловіки на платформі оголошень "продавали" старі машини з Європи. Автомобілі з-за кордону коштували значно дешевше, ніж в Україні. Головною умовою покупки була часткова передплата.

Після першого платежу, зловмисники запевняли покупців, що вони виїхали за кордон для перевезення автомобіля. Далі імітували законність угоди, зокрема надсилали завчасно створені відео, а також надавали підроблені доручення. Переконавши клієнтів, вони вимагали другий платіж, який становив майже всю вартість покупки. В результаті – злочинці "зникали" і не виконували взятих на себе обов'язків.

Зловмисники обдурили 24-х громадян більш ніж на мільйон гривень. За місцем проживання правопорушників та в їхніх автомобілях співробітники поліції провели обшуки та знайшли докази причетності у злочинній діяльності.

Зловмисникам оголошено про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: євробляхи, національна поліція, Україна
В тему