13 Квітня 2021
Новини

Тепла не ждіть: два циклони принесуть в Україну похолодання, дощі та мокрий сніг

Тепла не ждіть: два циклони принесуть в Україну похолодання, дощі та мокрий сніг

Найближчими днями погода в Україні суттєво погіршиться. Над територією країни по черзі пройдуть два циклони, які принесуть дощі, мокрий сніг і похолодання. Вихідні 17-18 квітня обіцяють бути похмурими та прохолодними.

Про це розповів провідний синоптик Українського гідрометцентру Роман Мурмило, передає OBOZREVATEL.

Україну накриють два циклони поспіль

Погіршення погоди пов'язано відразу з двома циклонами, які рухаються в напрямку України, і накриють країну один за одним, «по черзі», пояснив Мурмило.

«Йде переміщення активних фронтів, циклонів через територію країни. Напрямки різні – спочатку активний циклон рухатиметься з півдня, потім із заходу, і це призведе до нестійкого характеру погоди», – повідомив синоптик.

Перший циклон зайде в країну вже в другій половині дня 14 квітня, і спочатку погіршить погоду на півдні, на узбережжі Чорного моря. «Більшу частину території України він охопить уже в четвер, 15 квітня – з опадами», – уточнив Мурмило.

Два похолодання з різницею в два дні

З 15 квітня погода погіршиться на всій території України, попередив синоптик. 15-16 числа нічні температури опустяться до +4... +10 градусів, денні – до +11... +17. Причому більш прохолодно буде на північному заході країни.

Читайте також: Вихідні на травневі свята 2021: скільки днів відпочиватимуть українці

З 16 квітня відбудеться ще одне зниження температури – в середньому вона опуститься на 2-4 градуси порівняно з попередніми днями. Тобто вночі можливий 0 градусів, вдень повітря не прогріватиметься вище +13.

«Така погода стоятиме весь тиждень», – спрогнозував Мурмило.

В Україні пройде мокрий сніг

Два циклони принесуть в Україну дощі та навіть мокрий сніг. Фактично, перший циклон без паузи передасть «естафету» другому, тому період з опадами буде досить тривалим, розповів синоптик.

За його словами, дощі очікуються на більшій частині території країни з четверга, 15 квітня, по неділю, 18 квітня. Але екстремальних погодних явищ, зокрема і злив, у Гідрометцентрі не очікують. «Опади не зливового характеру, різної інтенсивності – невеликі та помірні», – уточнив він.

А ось у західних областях України у другій половині тижня можливий мокрий сніг. «На заході України можливий дощ із мокрим снігом. Звичайно, сніг не засипле, але дощ чергуватиметься з мокрим снігом змішаної фази. Найбільша вірогідність снігу 16-18 числа», – повідомив Мурмило.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: прогноз погоди, погода, Україна
В тему