10 Травня 2020
Новини

«Не змерзнемо, але втопимося»: погода на літо-2020 в Україні

«Не змерзнемо, але втопимося»:  погода на літо-2020 в Україні

В Україні влітку 2020 синоптики спрогнозували спекотну погоду та потопи, навіть незважаючи на аномально теплу зиму.

Як розповіла кліматолог Надія Максименко, природа завжди прагне до балансу – якщо зима холодна, то літо має бути спекотним. Однак баланс цієї зими могло підтримувати і минуле літо, яке здебільшого було все ж не спекотним, а червень і серпень навіть прохолодними, пише kp.ua.

"І ось минуле літо давало можливість припустити, що зима не буде дуже холодною. Цього літа, судячи з нинішньої затяжної і не такої теплої, як зазвичай, весни, буде тепло, а холодів не передбачається", – зазначила Максименко.

Згодні з тим, що українці не замерзнуть, і в Укргідрометцентрі. За словами синоптиків, в цьому році температурні показники влітку будуть перевищувати звичні кліматичні норми на 1,5-2 градуси. Нормою для червня вважається 18,2 градуса, для липня – 19,3 градуса, а для серпня – 18,8 градуса.

Метеоролог Олена Смалюх пояснила, що в літній період в Україні будуть відбуватимуться конвективні явища. Це означає, що при високих температурах, проходженні атмосферних фронтів можуть бути зливи. Однак це будуть не ті опади, які хотіла б отримати земля.

"До речі, потоп теж цілком реальний. Річки не чисті, через потепління і зміни клімату заростають. І коли випадають рясні опади, річки вже не можуть їх в себе вмістити і виходять з берегів", – попередила метеоролог.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, прогноз погоди, погода
В тему

Останні матеріали