25 Березня 2021
Новини

У храмі УПЦ МП проголосили «анафему» Епіфанію

У храмі УПЦ МП проголосили «анафему» Епіфанію

У Запорізькому храмі Української православної церкви Московського патріархату вирішили накласти «анафему» на голову Православної церкви України митрополита Епіфанія.

Про це повідомив заступник голови управління зовнішніх церковних зв’язків Православної церкви України Євстратій Зоря.

Так, відеозапис служби в Запоріжжі з'явився в соцмережі Facebook. На ньому видно, як два диякона зачитують текст, у якому проголошують «анафему» Епіфанію, а також почесному патріарху ПЦУ Філарету.

Очолював цю службу митрополит УПЦ МП Лука. Лука вже не вперше піддає «анафемі» Філарета, однак щодо Епіфанія митрополит УПЦ МП такого ще не робив.

У відповідь на це речник ПЦУ Євстратій Зоря вирішив пожартувати, що Луку тримають у заручниках. Таке припущення він аргументував тим, що на одному із фото на одязі митрополита УПЦ МП є зображення, схоже на офіційну символіку ПЦУ.

«Любов до прокльонів і публічного злослів‘я притаманна виступам і публікаціям цього ієрарха протягом тривалого часу. Але раптом все насправді є не таким, як здається? Можливо, хтось захопив цього владику в заручники і примушує його постійно писати та заявляти речі, які за духом і стилем більше нагадують комсомольську антирелігійну агітацію?» — написав представник ПЦУ.

Євстратій Зоря також додав, що Лука своїми діями «демонструє повну богословську і канонічну безграмотність, елементарну невихованість і психологічну неврівноваженість».

Розкритикувало «анафему» і профільне церковне видання «Духовний фронт України». Там вважають, що такими діями Лука перевищує свої обов'язки, а також демонструє канонічно-правову неграмотність.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: упц мп, православна церква україни, церква
В тему