20 Грудня 2020
Новини

Митрополит Епіфаній прокоментував скандал із норковою шубою Михаїла

Митрополит  Епіфаній прокоментував скандал із норковою шубою Михаїла

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній висловив свою точку зору на нещодавній скандал в Україні, який спровокувала норкова накидка митрополита Луцького  і Волинського Михаїла. Нагадаємо, що саме в ній волинський священник завітав на  сесію Луцької міськради.

Про це йдеться у подкасті "Новое время", де зокрема розмірковували про духовенство, яке попри обітницю живе нескромно, пише Конкурент.

"Кожен священнослужитель повинен бути зразком, ідеалом для наслідування для своїх вірних. Звичайно, що в іншій церкві є багато прикладів, які суперечать цьому: коли священники не подають зразок вірянам, не проявляють смирення і скромність, коли навпаки показують свій багатий спосіб життя. Ми, як церква, з самого початку наголошували, що цього не можна робити. Що не можна спокушати свою паству", – зазначив Епіфаній.

Релігієзнавець Дмитро Горєвий пояснює, що розкішний спосіб життя не узгоджується із доктринами чернецтва.

"Всі ченці, митрополити в тому числі при прийнятті постригу дають обітниці. Одна з таких обітниць – відмова від приватної власності. Тобто, вони відрікаються від багатств цього світу і права володіння будь-якою приватною власністю. Сама ідея чернецтва – це відмова від земного, життєвого, матеріального, і повна зосередженість на духовному. Тому будь-які розкоші невластиві чернецтву", – наголошує він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, церква, скандал
В тему

Останні матеріали