13 Березня 2021
Новини

З'їзд «Слуги народу»: створили політраду та ухвалили статут

З'їзд «Слуги народу»: створили політраду та ухвалили статут
На з'їзді партії «Слуга Народу» ухвалили новий статут.

Про це повідомляє пресслужба партії.

Відтепер з’явиться Політична рада та Національна рада громад.

Там вказують, що новий статут принципово змінює організаційну структуру партії та передбачає нові вищі керівні органи. Це, мовляв, забезпечить політичну децентралізацію та повноцінний розвиток громад.

«Працювала група юристів, ідеологів, політтехнологів над тим, щоб максимально наблизити систему управління партії до реальності. Тому що статут, який у нас був раніше, був добрий для попередніх етапів розвитку. На тому етапі, на якому ми зараз, потрібні нові кроки», — заявив очільник політсили Олександр Корнієнко.

Тепер у «Слузі Народу» з’явиться Політична рада, яка розроблятиме тактику і стратегію політсили у взаємодії з експертною спільнотою та громадянським суспільством. До неї увійдуть народні депутати з фракції «Слуга Народу», представники виконавчої влади, деякі депутати місцевих рад та пересічні партійці.

Ще один новий орган — Національна рада громад, до складу якої входять голови обласних організацій. Це буде майданчик, на якому обговорюватимуть проєкти державних рішень стосовно місцевого самоврядування, регіональну політику. Регіональні організації обмінюватимуться там досвідом.

Корнієнко переконує, що така структура дозволить партії забезпечити максимальну участь членів партії не лише в ухваленні, а й в розробці партійних рішень, формулювати проєкти політичних рішень і обговорювати їхнє ухвалення безпосередньо з депутатами чи міністрами.

Також статут передбачає, що голова партії формує секретаріат, який об’єднає партійних експертів. Кожен із них відповідає за окремий напрямок діяльності партії.

Схожа структура керівних органів буде й на регіональному рівні: створюватимуть Політичну рада області та Раду громад області. До неї входять керівники місцевих організацій «Слуги Народу».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: слуга народу, Україна
В тему