5 Березня 2021
Новини

Тепло прийде нескоро: якою буде погода навесні

Тепло прийде нескоро: якою буде погода навесні

Синоптики прогнозують холодну весну. У березні в Україні ще варто очікувати морозів та навіть у квітні буде доволі прохолодно. Однак вже у травні ситуація з погодою кардинально зміниться.

За прогнозми синоптиків, справжнє тепло в Україну прийде вже після Великодня, тобто аж після 2 травня.

Прогноз на березень

Березень буде холоднішим, ніж попередніх років. За прогнозом Укргідрометцентру, середня температура повітря становитиме -3...+2 градуси. Тепліше буде лише на Закарпатті та Півдні – +3...+6 градусів. Прогнозують, що абсолютний мінімум температури буде навіть -22...-37 градусів, а максимум – +16...+29 градусів.

Середня місячна кількість опадів буде на рівні 24 – 50 міліметрів. Більше дощитиме на Закарпатті та в Карпатах – до 56 – 102 міліметрів.

Як прогнозував синоптик Леонід Горбань, до 10 березня Україну накриють легкі морози.

Прогноз на квітень

Квітень теж не буде таким теплим, як хотілося б. За словами Горбаня, цей місяць розпочнеться з прохолоди. Крім того, дуже холодним видасться останній тиждень. Хоча місцями потепління таки може бути.

Прогноз на травень

Традиційно травень буде теплим. Синоптики обіцяють, що справді хороша сонячна погода прийде в Україну вже після Пасхи. Однак більш детального прогнозу на останній місяць весни наразі не дають.

Тепло обіцяють після Великодня



Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: прогноз погоди, погода, Україна
В тему