2 Березня 2021
Новини

Тягнули до авто за кайданки: в Сумах поліцейських підозрюють у насиллі

Тягнули до авто за кайданки: в Сумах поліцейських підозрюють у насиллі

У Сумах двох поліцейських підозрюють у тому, що вони душили чоловіка і тягли його до авто за кайданки.

Про це інформують в Офісі генпрокурора.

Попри відсутність злісної непокори від своєї "жертви", поліцейські застосували силу. Чоловіку наставили синців і зламали палець.

Під час патрулювання поліцейські підійшли до чоловіка у внутрішньому дворику одного з будинків. Вони стали вимагати пред'явити документи. Чоловік відмовився їх надати і сказав, що не порушує закону і є інвалідом другої групи. Його слова підтвердили інші присутні. Вони зазначили: керівник підприємства, де працює чоловік, з документами вже прямує на місце інциденту.

Поліцейські вдалися до фізичної сили. Йому наступили коліном на шию та голову. Потім правоохоронці одягли йому на руки та ногу кайданки і понесли до автомобіля. Його тримали за кайданки і тягли, чим спричинили ссадни. Згідно з висновком судово-медичної експертизи, потерпілий отримав тілесні ушкодження легкого та середнього ступеню тяжкості. У нього численні садна голови, руки та ноги, синці, а також перелом пальця правої кисті.

Зрештою Ковпаківський районний суд Сум встановив, що вимога поліцейських про пред'явлення документів не була пов'язана із порушенням ним закону.

Суд також встановив відсутність злісної непокори та активного опору потерпілого. Таким чином, жодних підстав для затримання у правоохоронців не було.

Досудове розслідування триває. Його здійснюють слідчі територіального управління ДБР у Полтаві.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: поліція, кримінал, суми
В тему