23 Лютого 2021
Новини

Стерненка засудили до семи років ув'язнення

Стерненка засудили до семи років ув'язнення

Приморський районний суд міста Одеси засудив до семи років позбавлення волі одеського активіста Сергія Стерненка у справі за обвинуваченням у викрадені людини.

Про це повідомляє УНН.

Так, суд засудив Стерненка до семи років та трьох місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна.

Додамо, вирок суддя оголосив під вигуки "Ганьба". З відеотрансляції з-під суду також було помітно, що присутні кидали "димовухи".

Стерненко повідомляв, що прокурор просив йому покарання у вигляді 8 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Справа стосується викрадення депутата Комінтернівської районної ради Одещини Сергія Щербича. У 2015 році Стерненка заарештували за підозрою у викрадені. Він тоді був лідером одеського “Правого сектора”.

Також раніше Стерненку повідомили про підозру в умисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї.

Нагадаємо, раніше ще ГПУ направила до СБУ кримінальні провадження щодо нападів на громадського активіста Сергія Стерненка в Одесі.

Перший напад на активіста із застосування зброї стався 1 травня 2018 року. Підозрюваний вистрелив із пістолета травматичної дії в активіста неподалік від його будинку в Одесі. Куля влучила активісту в шию ззаду. 24 травня того ж року на одеського активіста Сергія Стерненка скоїли черговий замах, один з нападників загинув. Так, одного з нападників Стерненко поранив ножем, а другий втік.

Пізніше провадження щодо нападу на активіста Сергія Стерненка передали з Одеси до Києва для подальшого розслідування через підозри у зв’язках між нападниками та певними правоохоронцями.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: суд, одеса
В тему