23 Жовтня 2020
Новини

Із загиблого нападника на Стерненка зняли підозру

Із загиблого нападника на Стерненка зняли підозру

Офіс генпрокурора виключив із ЄРДР інформацію про підозру Івану Кузнєцову щодо нападу на активіста Сергія Стерненка.

Кузнєцов загинув від рук Стерненка. Активіст пояснює, що це був самозахист. Підозру з Кузнєцова зняли нібито на підставі виграних справ у судах першої та апеляційної інстанцій. Про це заявив юрист Андрій Портнов у телеграмі.

Адвокати Портнова представляють інтереси родичів Кузнєцова.

Портнов переконує, мовляв, "більше немає юридичних сумнівів у тому, що вбивця оборонявся, – це було саме умисне вбивство".

За інформацією "Української правди", адвокат Кузнєцова Станіслав Свириденко підтвердив скасування підозри. Свириденко запевняє, що це зробила це уповноважена особа Офісу генпрокурора.

Стерненко ж у своєму телеграм-каналі написав, що скасування підозри Кузнецову не означає, що нападу не було, оскільки є ще один підозрюваний – Олександр Ісайкул. Наразі чоловік переховується в Росії.

"В матеріалах проваджень достатньо доказів, що напад був, і він був замовним. Тітушкам платили по 1 тисячу доларів", – додав Стерненко.

Крім того, навіть прокурор визнав, що напад на Стерненка був.

Нагадаємо, у 2018 році на Стерненка вчинили кілька нападів. Під час першого – невідомі побили активіста битами, під час другого – у Стерненка вистрілили з пістолета, однак куля була гумовою.Під час третього нападу Стерненко відбивався від нападників. Захищаючись, він смертельно поранив Кузнєцова ножем. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему