10 Січня 2021
Новини

В Італії від ускладнень коронавірусу помер особистий лікар Папи Римського

В Італії від ускладнень коронавірусу помер особистий лікар Папи Римського

В Італії, у римській лікарні Джемеллі, помер від ускладнень, викликаних зараженням COVID-19,  особистий лікар Папи Римського Франциска Фабріціо Сокорсі. 

Про це повідомляє Catholic News Agency.

78-річний лікар  лікувався від онкологічного захворювання.

Папа Франциск призначив Сокорсі своїм особистим лікарем у серпні 2015 року, не поновивши термін тодішнього свого лікаря Патріціо Поліска, який також був главою служб охорони здоров'я Ватикану. Таким чином Папа Франциск відійшов від звичаю, обравши Сокорсі, лікаря з-поза Ватикану.

Як особистий лікар Фабріціо Сокорсі подорожував із Папою усім світом. Сокорсі навчався медицині та хірургії в Римському університеті Ла Сапієнца. Його кар'єра включала як медичну практику, так і викладацьку діяльність, особливо в галузі гепатології, травної системи та імунології.

Лікар також консультував ватиканську Дирекцію охорони здоров'я та гігієни і був частиною ради медичних експертів при Конгрегації у справах святих.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск планує вакцинуватися від коронавірусу наступного тижня. До цього він закликав і інших громадян, бо за його словами, "з етичної точки зору" зробити щеплення від COVID-19 необхідно кожній людині.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, італія, смерть, коронавірус, папа римський, Лікарі
В тему