29 Грудня 2020
Новини

Чому сотні туристів ночами втікають зі швейцарських курортів

Чому сотні туристів ночами втікають зі швейцарських курортів

Близько 400 британців втекли вночі з готелю, дізнавшись, що їм доведеться пройти обов'язкову ізоляцію на швейцарському гірськолижному курорті Верб'є. Лише десяток людей залишились на місці.

Що відомо

Нові правила ізоляції були введені у зв'язку з інформацією про більш заразний варіант коронавірусу, який поширюється у Великобританії. З 21 грудня туристи з островів повинні проходити 10-денну ізоляцію у Швейцарії. 

Правило також стосується тих людей, які прибули до цієї країни за тиждень, що передував забороні (з 14 грудня). На популярному серед британців гірськолижному курорті Верб'є мали бути ізольовані понад 400 людей. Але почалися проблеми.

Велика втеча

Британські ЗМІ повідомляють, що готельєри зрозуміли, що щось не так, коли гості перестали забирати страви, приготовані для них. 

"Багато з них пробули в карантині день, а потім вночі втекли", - заявив представник муніципалітету Жан-Марк Сандос. 

Незважаючи на ризик, понад 8,3 тис фунтів штрафу, в готелі залишилося не більше десятка людей. Після втечі деякі навіть намагалися повернути гроші за своє перебування. 

Наслідки втечі

Гірше того, після втечі всі, хто розмовляв англійською мовою, стали потенційними підозрюваними. Мешканці почали підозрювати осіб у порушенні правил ізоляції лише тому, що вони вільно володіли англійською мовою. 

Ця ситуація спричинила суперечки у Швейцарі: одні намагалися пояснити поведіну британців, інші засудили їх.

Міністерство охорони здоров'я Швейцарії заявило що ще в неділю в країні було виявлено два випадки "британського" варіанту COVID-19. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, швейцарія, втеча
В тему

Останні матеріали