28 Грудня 2020
Новини

Лікування коронавірусу вдома: медики назвали фатальні помилки

Лікування коронавірусу вдома: медики назвали фатальні помилки

Однією з помилок лікування коронавірусу вдома, яку роблять багато людей, лікарі називають прийом противірусних засобів та імуномодулюючих препаратів.

Лікар Олександр М'ясников перелічив в інтерв’ю основні помилки в лікуванні коронавірусу в домашніх умовах. Говорячи про застосування препаратів противірусної і імуномодулюючої дії, відомий медик назвав їх «таблетками-пустушками».

Він підкреслив, що при лікуванні коронавірусу вдома важливо вживати винятково ті препарати, які призначалися лікарем після проведеного обстеження. Самолікування (особливо антибіотиками) і самостійна зміна стратегії лікування може стати фатальною помилкою, зауважив Олександр М'ясников.

Також експерт вважає неправильним приймати вітамін D з метою захиститися від зараження COVID-19. М'ясників уточнив, що існуючі рекомендації щодо застосування цього вітаміну пов'язані насамперед зі спробами протистояти тяжкому перебігу коронавірусної хвороби, а не з її профілактикою. Неадекватний прийом вітаміну D може завдати шкоди організму.

«Сама фатальна помилка, що ми не розуміємо, що це дві хвороби», - заявив медик.

Олександр М'ясников пояснив, що має на увазі ГРВІ і пневмонію, обумовлені коронавірусом. Їх лікування повинно бути різним.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, Лікарі, Поради
В тему