18 Грудня 2020
Новини

Скільки хліба можна з’їсти протягом дня

Скільки хліба можна з’їсти протягом дня

З давніх-давен хліб вживали з кожним прийомом їжі і вважалося, що якщо у сім'ї на столі є хліб, значить вони досить заможні. З тих часів ставлення до цього продукту кардинально змінилося.

Через тренд на схуднення і правильне харчування багато хто відмовляється від хліба. Хтось боїться дріжджів, а хтось - вуглеводів і глютену.

WR спробував розібратися, наскільки безпечний хліб, і в якій кількості його можна вживати без наслідків.

Хліб щодня

Лікарі запевняють, що немає нічого страшного в тому, що ви будете їсти хліб щодня. У ньому містяться вуглеводи, що дають енергію, а також вітаміни і мінерали, які будуть корисними для організму. Те ж саме говорять і дієтологи. На їхню думку, якщо хліб вписується в КБЖВ (співвідношення калорій, білків, жирів і вуглеводів), то вживати його можна кожен день.

Однак в цьому випадку йдеться про свіжий хліб із пекарні. Лікарі не рекомендують купувати його в супермаркетах, так як туди додають консерванти і цукор. Оптимальним терміном зберігання для хліба вважається 1-2 дня.

Скільки можна хліба

Експерти з харчування відносять хліб до злакових, а продукти з цієї категорії потрібні в раціоні. Вони дають енергію і клітковину організму, але при цьому важливо дотримуватися щоденну порцію. Помірно активним жінкам фахівці рекомендують вживати шість порцій злаків, але в еквіваленті хліба це виходить 1,5-2 скибочки. Також варто врахувати і інші злаки, наприклад, каші і борошняні продукти.

У разі, якщо ви будете нехтувати щоденною нормою хліба і станете вживати більше, у вас можуть з'явитися проблеми з шлунком і кишечником. Справа в тому, що свіжоспечений хліб у великих кількостях може підвищувати кислотність, а потім буде погано перетравлюватися.

Який хліб брати

Крім того, що потрібно відмовитися від фасованого хліба, вибирайте продукти з цільнозернових культур. Вони набагато корисніші, бо в них міститься більше вітамінів та інших корисних речовин, наприклад, клітковини. Від його вживання ви отримаєте не тільки задоволення, але й користь.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: хліб, Харчування і дієти, Лікарі
В тему

Останні матеріали