Як жінкам зменшити ризик захворіти на коронавірус: висновки вчених
Знизити ризик зараження коронавірусом на 10-15% можна за допомогою полівітамінів, вітаміну D, пробіотиків і жирних кислот омега-3. Однак ефект відзначається тільки у жінок
Про це повідомляє медичний портал Medrxiv.
Вчені з США, Швеції та Великобританії проаналізували додаток COVID Symptom Study, в якому люди з різних країн відзначали, як вони перенесли хворобу.
Дослідники переглянули близько 400 тисяч анкет із результатами ПЛР-тесту на COVID-19, велика частина аналізів була негативною. Близько половини власників цих анкет відзначили, що приймали різні харчові добавки з початку пандемії коронавірусної інфекції.
З'ясувалося, що регулярний прийом цинку, вітаміну С або часнику ніяк не вплинув на ризик захворіти, а вживання полівітамінів знижувало ризик зараження на 13%, вітаміну D - на 9%, пробіотиків - на 14%, жирних кислот омега-3 - на 12%.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.