15 Грудня 2020
Новини

Вражаючі властивості звичайного овоча: сенсаційні дослідження

Вражаючі властивості звичайного овоча: сенсаційні дослідження

Науковці із американської клініки Мейо констатували, що вживання простого коренеплоду – редису – може сприяти довголіттю.

Про це повідомляє MedikForum.

Згідно з даними, опублікованими порталом Organic Facts, фахівці називають редис продуктом довголіття, так як його споживання пов'язане з цілою низкою оздоровчих ефектів, що сприяють продовженню життя. Звичайний коренеплід відрізняється високим рівнем речовин антоціанів, що поліпшують функціонування серцево-судинної системи.

«Поєднання редису здатні зменшувати проникність капілярів, підвищувати еластичність судин, захищати серце від виникнення ішемії», - відзначають дослідники з клініки Мейо (США).

Крім цього, споживання редиски корисно для нормалізації артеріального тиску, боротьби з гіпертонією. Коренеплід відрізняється істотним вмістом калію, завдяки чому надає розслабляючу дію на кровоносні судини, повідомили медики.

Також редис благотворно впливає на стан і функції легень. Продуктом довголіття його називають ще й тому, що він захищає орган дихання від розвитку запальних процесів, набряків, до того ж знижує ризик туберкульозу.

Ще одна важлива перевага простого коренеплоду полягає в його здатності запобігати коливання цукру в крові і збільшення його рівня.

«Було встановлено, що сік редису позитивно впливає на рівень глюкози у людей з діабетом. Також пряний овоч допомагає краще регулювати засвоєння цукру клітками, перешкоджаючи розвитку гіперглікемії », - доповнили експерти.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: страви, медицина, харчування
В тему