12 Квітня 2018
Новини

Перший урожай редису та огірків виростили в Антарктиді

Перший урожай редису та огірків виростили в Антарктиді

Команда полярної станції Neumayer III в Антарктиді вперше зібрала урожай, вирощений y найхолоднішому континенті у теплицях без землі й сонячного світла: 3,6 кг салату, 18 огірків і 70 редисок. Про це повідомляє Live Science.

Дослідження координує Німецький центр авіації та космонавтики. Це перший такий досвід.

При цьому вчені вже в травні поточного року сподіваються зібрати тут ще один урожай овочів і фруктів, який, імовірно, досягне 4–5 кілограмів.

«Врожай смакує так, ніби його зібрали на звичайному городі», – каже менеджер німецького дослідницького комплексу в Антарктиді Neumayer Station III Бернхард Гропп.

У лютому, на відстані близько 400 метрів від комплексу, науковці встановили теплицю. У ній вирощують свіжі овочі для колег Гроппа під час їхньої тривалої місії в Антарктиді.

Відзначається, що досвід вирощування їстівних рослин в екстремальних умовах Антарктиди може бути в подальшому застосований у майбутніх поселеннях на Місяці або Марсі та на міжпланетних космічних кораблях.

Аналогічний досвід з рослинами NASA проводить на Міжнародній космічній станції.

У теплиці також ростуть такі трави, як базилік, петрушка, цибуля та кінза, а ще – помідори. У майбутньому в ній планують посіяти полуницю. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему