9 Грудня 2020
Новини

Ситуація на Донбасі: бойовики будують нові укріплення

Ситуація на Донбасі: бойовики будують нові укріплення

У районі контрольно-пропускного пункту "Майорськ", що на Донеччині, - постійні вибухи в окопах бойовиків.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Також зазначають, що є постріли в бік позицій українських військових і цілодобова присутність ворожих снайперів

Про всеосяжний режим тиші хлопці тут, кажуть, не чули, чи не кожні два-три дні на ці позиції щось обов'язково прилітає. Така "майже тиша", не дає розслаблятися, однак і не дуже лякає, кажуть військові. Хлопці згадує початок перемир'я, коли офіційно ніхто ніби не стріляв, але фактично - з цієї позиції медики виносили поранених.

Лише за годину, що журналісти перебували в окопах, на ворожому боці чи не кожні 10 хвилин щось вибухало.

«Вони підривають в том районі. Підривають, здається ведуться інженерні роботи. Підрив ґрунту»,- каже військовослужбовець ЗСУ Яша.

Ймовірно бойовики окопуються і вже не перший день. Тим часом на сусідньому опорнику вже чути, як снаряди вибухають все ближче до позицій. «Може АГС працює. Такі ситуації стабільно у нас бувають, постоянно приходи, вони пристрелюють»,- твердять військові.

Це - вже давно відомий вид провокації, розповідає Артем. Противник в такий спосіб виманює бійців. Можливо, бойовики чекають вогонь у відповідь, а може і виманюють в такий спосіб живі цілі для своїх снайперів. Але одразу після таких хаотичних атак, ворог раптово замовкає. І ось такі моменти тиші тутешнім бійцям не до вподоби. Однак, ці моменти хлопці використовують, щоб теж окопатись. За кілька місяців вирили і облаштували кілька позицій, збудували собі бліндаж і навіть прикрасили його до свят. І щоби свято було щасливим, каже Євген, лише ялинку треба десь знайти.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: донбас, війна на сході україни
В тему