30 Грудня 2020
Новини

Зимові розваги на Тернопільщині 100 років тому

Зимові розваги на Тернопільщині 100 років тому

Зимові світлини з кучугурами снігу, санчатами, ковзанами та щасливими посмішками завжди викликають позитивні емоції і переносять подумки в часи безтурботного дитинства. Останні зими на території України були малосніжні та теплі, тому для того, щоб побачити справжній сніг та відчути зиму українцям часто треба було їхати до Карпатських гір, де снігу завжди вдосталь.

Проте зими не завжди були такі, про це свідчать не лише спогади старших родичів, а й ретросвітлини, які часто вдається знаходити.

В мережі Інтернет вдалось розшукати атмосферні світлини зимових розваг тернополян у 1920-х роках. Фото були зроблені поблизу населеного пункту Гологори, який тоді входив у склад Золочівського повіту Тернопільського воєводства. На фото бачимо стильно одягнену молодь на санчатах. Можливо, світлини були зроблені, якраз в момент святкування різдвяних свят.

Також відомо ім’я фотографа, який зберіг для сучасності такі атмосферні зимові кадри. Автором світлин є фотограф Михайло Аффанасович (1887-1949).

На світлинах бачимо мешканців Тернопільщини, можливо, студентів, чи просто туристів, які катаються на санчатах по пагорбах в Гологорах. Також на одній із світлин є чудова панорама місцевості. Добре видно, що село розташоване в межах мальовничого низькогірного пасма Гологори.

Впевнені, що після перегляду таких позитивних світлин наші читачі також будуть чекати справжньої зими, щоб отримати гарні враження від заняття зимовими видами спорту та відпочинку на природі.

Джерело фото: https://zbiory.mhf.krakow.pl

 Тетяна Яцечко-Блаженко

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: тернопіль, історія, Фото
В тему