29 Вересня 2020
Новини

Де на Волині можна витратити гроші з «картки малюка»

Де на Волині можна витратити гроші з «картки малюка»

На Волині 844 родини отримали по 5 тисяч гривень замість "пакунку малюка". Отриманими коштами можна розрахуватись лише за дитячі товари у магазинах, визначених Мінсоцполітики.

Про це розповіла начальниця відділу департаменту соцзахисту Волинської ОДА Олена Маркусик, - йдеться в матеріалі "Суспільного".

Щоб придбати більшість з необхідних товарів батьки із сіл мусять їхати до Луцька чи в районні центри. На Волині є 22 магазини де можна розрахуватися соціальною карткою за дитячі товари. Частина з них поки не працюють.

Речниця однієї з торговельних мереж магазинів побутової хімії Олександра Гнатик телефоном розповіла: у їхніх магазинах розрахунок карткою малюка запрацював поки лише у тестовому режимі.

Суспільне дізнавалося у волинянок, як вони розпорядилися отриманими від Мінсоцполітики грошима.

Щоб отримати виплати, потрібно подати документи в органи соціального захисту чи центр надання адміністративних послуг, розповіла в програмі "Сьогодні. Головне" на Суспільному начальниця відділу обласного департаменту соціального захисту населення Олена Маркусик. З її слів, станом на 28 вересня майже півтори тисячі волинян подали до органів соціального захисту населення заяви на грошову допомогу для новонароджених замість пакунків малюка.

Батьки дитини протягом 12 місяців з дати народження дитини можуть самостійно витратити гроші компенсації для придбання дитині одягу, взуття, засобів гігієни та догляду, текстилю, іграшок, засобів гігієни для породіль.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, гроші, діти, вагітність
В тему