11 Вересня 2020
Новини

США введе санкції проти білоруської влади за фальсифікацію виборів

США введе санкції проти білоруської влади за фальсифікацію виборів

Найближчими днями США введе санкції проти білоруських посадовців, відповідальних за фальсифікацію виборів.

Про це заявив у п'ятницю під час телефонної конференції заступник держсекретаря США Стівен Біґен, -  повідомляє "Українська правда".

"Я очікую, що упродовж найближчих днів ми зможемо остаточно визначити додатковий перелік санкцій, які будуть введені паралельно з тими (обмеженнями – Ред.), які запроваджує Європейський Союз", - зауважив представник Держдепу.

Він пояснив, що визначення конкретного списку представників білоруського режиму, проти яких плануються санкції США, ґрунтується, передусім, на підготовці необхідної юридичної бази з доказами, підтвердженими документально. 

У цьому контексті Біґен повідомив, що Вашингтон тісно контактує з Брюсселем.

"Я не говоритиму за ЄС чи за Європейську комісію, але я знаю, що вони також зараз перебувають у процесі доказового обґрунтування перед тим, як запровадити санкції. І ми працюємо в тісній взаємодії з ними", - підкреслив американський чиновник.

Представник Держдепу також не виключив запровадження секторальних та інших видів санкційних обмежень проти Білорусі, однак наголосив, що Сполучені Штати все ж зважають на необхідність збереження економічного добробуту білоруського народу.

За повідомленнями ЗМІ, країни Європейського Союзу узгодили внесення до санкційного списку 40 представників білоруського режиму.

У санкційному списку будуть особи, які брали участь у фальшуванні результатів президентських виборів та причетні до жорстокого придушення протестів.

За словами одного із дипломатів, список поки що є неповним, оскільки досі тривають дискусії, чи повинен бути в ньому Александр Лукашенко, який виконує обов’язки президента Білорусі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: сша, білорусь, Політика
В тему