27 Липня 2020
Новини

Захоплення заручників у Луцьку: чому снайпер не вбив терориста

Захоплення заручників у Луцьку: чому снайпер не вбив терориста

У Луцьку через фіранки в автобусі снайпер не зміг ліквідувати терориста Максима Кривоша.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Він дуже добре підгодувався. Діяв грамотно. Коли він захопив автобус та обрав саме той, де були фіранки", - зазначає Геращенко.

"Тому всі розмови про те, що треба було його прикінчити пострілом снайпера, вони можуть залишитися, знову ж таки, для диванних експертів. Ми не могли ризикувати життям нікого із заручників. І тому результат спецоперації — те, що всі заручники залишилися живі. А те, що терорист перебуває за ґратами, я вважаю, це — успіх", - сказав він.

Нагадаємо, 21 липня поліція повідомила, що в обласному центрі Волині невідомий чоловік захопив автобус з людьми. Повідомляли про постріли. Місце події оточила поліція та військові. Згодом цю надзвичайну подію прокоментував Президент України Володимир Зеленський. Терорист через Твіттер озвучив доволі дивні вимоги. Крім того він телефонував до відомого журналіста Юрія Бутусова.

До слова, юрист-кримінолог Анна Маляр вважає, що захоплення заручників у Луцьку є нетиповим, як і сам злочинець, та може бути постановкою. Також цю подію прокоментував під час візиту міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Ввечері терорист звільнив трьох заручників:  бабусю, вагітну жінку і дитину.

Пізніше його затримали правоохороці, а 13 заручників звільнили.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, тероризм, мвс, Волинь
В тему