22 Липня 2020
Новини

Зеленський пояснив, чому виконав вимогу терориста

Зеленський пояснив, чому виконав вимогу терориста

Президент Володимир Зеленський поговорив з чоловіком, який 12 годин утримував заручників в автобусі у Луцьку. Президент виконав його умови і той відпустив людей. Нападника затримали.

У відео зверненні, яке розповсюдив Офіс президента, Зеленський розповів, чому пішов на такий крок.

"Для мене все це очевидні кроки. Якщо ми щось можемо робити без штурму, не ризикувати життям навіть однієї людини. Я з такими принципами жив, живу і буду жити. Стати президентом і залишатись людиною. Ми маємо результат - всі живі", - сказав Володимир Зеленський, пояснюючи своє рішення.

Президент розповів, що з нападником впродовж дев'яти годин розмовляли всі - від психологів до перемовників. Спочатку треба було оцінити його вимоги, наскільки він адекватна людина.

Зеленський зазначив, що силовики могли штурмувати автобус, але був ризик жертв.

"Тому ми порадилися, я захотів поговорити з цією людиною по телефону і спробувати, щоби він відпустив людей. Я спробував. Ми говорили 7-10 хвилин. Ми домовилися, що він зробить перший крок", - сказав Володимир Зеленський.

Умовою нападника було те, щоб президент записав відео. За умовами угоди, за пів години після звернення Зеленського щодо фільму усіх заручників мали відпустити. Що, за словами пана Зеленського, і відбулось.

У фейсбуці Володимира Зеленського опублікували відео, на якому президент російською мовою каже: "Фільм "Земляни" 2005 року. Дивитися всім". "Земляни"- документальна стрічка, присвячена проблемі жорстокого поводження з тваринами.

Одне з відео, як звільняли заручників, як здався нападник, і як вже потім приїхав БТР.

Нагадаємо, 21 липня поліція повідомила, що в обласному центрі Волині невідомий чоловік захопив автобус з людьми. Повідомляли про постріли. Місце події оточила поліція та військові. Згодом цю надзвичайну подію прокоментував Президент України Володимир Зеленський. Терорист через Твіттер озвучив доволі дивні вимоги. Крім того він телефонував до відомого журналіста Юрія Бутусова.

До слова, юрист-кримінолог Анна Маляр вважає, що захоплення заручників у Луцьку є нетиповим, як і сам злочинець, та може бути постановкою. Також цю подію прокоментував під час візиту міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Ввечері терорист звільнив трьох заручників:  бабусю, вагітну жінку і дитину.

Пізніше його затримали правоохороці, а 13 заручників звільнили.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: тероризм, луцьк, Волинь, Надзвичайні події
В тему

Останні матеріали