22 Липня 2020
Новини

У МВС пояснили, чому БТР прибув уже після затримання терориста

У МВС пояснили, чому БТР прибув уже після затримання терориста

21 липня Максим Кривоша (Плохой), який захопив заручників у Луцьку, вийшов з автобуса і здався. Після затримання спецназ використав світлошумові гранати і БТР, а все для того, аби "придушити волю" терориста.

Про це сказав заступник голови МВС Антон Геращенко в коментарі "1+1".

За його словами, методика проведення спецоперацій має свої особливості.

"Зокрема, не було відомо, не зібрався він підірвати гранату, або ж зробити які-небудь інші дії, тому що під одягом у нього могла бути інша зброя, яка не помітна диванним експертам на відстані", – пояснив він.

Через це, за словами Геращенка, вони вирішили "подавити волю злочинця" через постріли та шумові ефекти, аби він точно не зробив нічого поганого.

Нагадаємо, 21 липня поліція повідомила, що в обласному центрі Волині невідомий чоловік захопив автобус з людьми. Повідомляли про постріли. Місце події оточила поліція та військові. Згодом цю надзвичайну подію прокоментував Президент України Володимир Зеленський. Терорист через Твіттер озвучив доволі дивні вимоги. Крім того він телефонував до відомого журналіста Юрія Бутусова.

До слова, юрист-кримінолог Анна Маляр вважає, що захоплення заручників у Луцьку є нетиповим, як і сам злочинець, та може бути постановкою. Також цю подію прокоментував під час візиту міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Ввечері терорист звільнив трьох заручників:  бабусю, вагітну жінку і дитину.

Пізніше його затримали правоохороці, а 13 заручників звільнили.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: тероризм, луцьк, Волинь, Надзвичайні події
В тему

Останні матеріали