20 Липня 2020
Новини

Виробники латексних рукавичок обігнали компанію Tesla за темпами зростання акцій

Виробники латексних рукавичок обігнали  компанію Tesla за темпами зростання акцій

Пандемія коронавірусу у світі сприяла росту акцій виробників латексних рукавичок. Мова йдеться зокрема про малазійські компанії Supermax і Top Glove, акції яких піднялись на 1000% і 389% відповідно.

Цікаво, що такий стрибок вартості акцій виробників латексних рукавичок більший, ніж у американського виробника електроавто Tesla, акції якого зросли на 259% з початку 2020 року, повідомляє 24 канал.

Популярність виробників латексних рукавичок зростає

Компанія Kossan Rubber, ще один виробник латексних рукавичок у Малайзії, подорожчала на 225% з початку цього року. Така динаміка є унікальною для країни.

Таким чином, десята частка коштів, вкладених в економіку Малайзії, направлена на виробництво латексних рукавичок, які в умовах пандемії разом із медичними масками стали товаром першої необхідності. У результаті вищеназвані підприємства зможуть потрапити до ключових фондових індексів, до яких прикута увага інвесторів з усього світу.

На малазійський ринок припадає близько 65% обсягів світового постачання латексних рукавичок. Це, передусім, пов’язано зі спалахом ВІЛ-інфекції у 1980-х роках. Так, упродовж останнього часу двоє власників компаній цієї галузі стали доларовими мільярдерами. Одним із них виявився Тай Кім Сім, засновник Supermax Corp.

Що прогнозують експерти

За словами Росса Кемерона, кервника фондами Northcape Capital Ltd., перспективи таких компаній на фондовому ринку виглядають навіть краще, ніж у компанії Tesla, генеральним директором якої є Ілон Маск. На думку Кемерона, у 2021 році ринкова вартість підприємств цієї галузі (виробництво індивідуальних засобів безпеки) зросте в понад два рази.

Думку Росса Кемерона підтримують й інші фонди, з-поміж яких Northcape і Samsung Asset Management, які збільшили розміри вкладень у виробників латексних рукавичок. Проблемою може стати лише набагато швидша розробка вакцини від коронавірусу, ніж очікують на ринках.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: карантин, коронавірус, Лікарі, медицина
В тему

Останні матеріали