13 Липня 2020
Новини

У ВРУ попередньо підтримали законопроєкт про жорсткіше покарання за п’яне водіння

У ВРУ попередньо підтримали законопроєкт про жорсткіше покарання за п’яне водіння

У ВРУ в першому читанні підтримали законопроєкт про посилення відповідальності водіїв за водіння в нетверезому стані та перевищення швидкості.

Документ підтримали 282 народні депутати, передає Українська правда.

Пояснюючи причини своєї законодавчої ініціативи, автори наголосили, що на сьогодні масштаби дорожньо-транспортного травматизму в Україні значно випереджають аналогічні показники більшості держав світу.

За їхніми словами, проєктом пропонується посилити відповідальність за порушення правил дорожнього руху, керування транспортними засобами, річковими, морськими або маломірними судами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння.

Зокрема, проєкт скасовує норми, що передбачають накладення штрафних балів, а також законодавчо закріплює можливість використання поліцейським технічних засобів відеозапису.

Новий законопроєкт не підвищує штрафи за п’яне водіння, вони лишаються у розмірі до 1200 неоподатковуваних мінімумів, але він додатково пропонує карати порушників адміністративним арештом на 10-15 діб, а також позбавленням права керування на строк від 3 до 10 років. Таке покарання водій може отримати, якщо вчинить порушення повторно протягом року.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вру, водій, Україна
В тему