18 Червня 2020
Новини

Львівщина знову очолила антирейтинг COVID-19

Львівщина знову очолила антирейтинг COVID-19

За минулу добу у Львівській області зафіксували рекордні 171 новий випадок інфікування SARS-CoV-2. Така кількість хворих є найбільшою не лише від початку епідемії в регіоні, а в Україні у порівнянні з іншими областями.

Загалом з початку епідемії на Львівщині виявили 3 398 випадків коронавірусної інфекції, - про це йдеться в повідомленні пресслужби Львівської міськради.

Всього від ускладнень COVID-19 померли 107 пацієнтів, 661 особа подолала захворювання.

Мер міста Андрій Садовий пояснив, що найвища кількість нових хворих пояснюється рекордною кількістю проведених ПЛР-досліджень

Також він зазначив, що, аналізуючи ситуацію у світі, всюди, де є послаблення карантину, бувають спалахи захворюваності.

"Якщо рівень захворюваності буде понад 23%, то ми будемо бити в набат. Наразі це є 19%. І от така межа: 11%, 12%, 15%, 19% – тримається впродовж останніх 2 тижнів", – розповів Садовий.

Мер міста додав, що львів'яни почали погано дотримуватись карантинних обмежень. За його словами, у зв'язку з цим цілком прогнозовано, що кількість нових хворих буде збільшуватись.

Крім того, заступник голови Львівської облдержадміністрації Тарас Грень в ефірі 24 каналу ствердив, що він не повністю пов'язує стрибок хворих на Львівщині зі збільшенням кількості тестування. На його думку, це пов'язано зі складною епідеміологічною ситуацією. Тим паче, люди втомились від карантину і не завжди дотримуються його.

"До того ж, сьогодні всі тестування проводять не по черзі, а в так званому онлайн-режимі. Як наслідок – збільшення кількості хворих. І останнє, наші лабораторні центри залучили більше потужностей і справді проводять більше тестувань", – зазначив Грень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, львів, Україна
В тему

Останні матеріали