15 Червня 2020
Новини

Як українцям безпечно виїхати за кордон: рекомендації МЗС

Як українцям безпечно виїхати за кордон: рекомендації МЗС
Міністерство закордонних справ опублікували рекомендації для українців, які найближчим часом планують виїхати за кордон.

Про це йдеться на сайті Консульської служби.

По-перше, МЗС рекомендує українцям не їхати за кордон без нагальної потреби, бо пандемія коронавірусу триває.

Але якщо ви вже запланували подорож, найголовніше — переконайтеся, що ви зможете потрапити у цю країну.

«Зв’яжіться з авіакомпанією, туристичною фірмою або тим оператором, через якого ви бронювали поїздку, та уточніть актуальний стан карантинних обмежень у країні та перевірте статус вашого бронювання. Ситуація може змінюватись, тож, перебувайте з оператором на постійному зв‘язку.

Паралельно зв’яжіться з дипломатичною установою України в країні, куди запланували подорож, а також із представництвом цієї держави в Україні. Офіційні органи зможуть надати найповнішу та найактуальнішу інформацію щодо чинних карантинних обмежень», — радять у відомстві.

Також МЗС рекомендує переконатися, що ваш страховий поліс покриє витрати у різних надзвичайних ситуаціях, зокрема в разі інфікування коронавірусом.

Радять дипломати взяти і додаткові кошти, запас медичних препаратів, перевірте стан здоров’я перед поїздкою. Якщо ви вже за кордоном, МЗС просить зареєструватися у системі ДРУГ — Добровільна реєстрація українських громадян.

Зазначимо, що на сайті Консульської служби є інтерактивна мапа, на якій можна подивитись, які країни пускають українців і за яких умов, а до яких країн поки в’їхати не вийде.

Нагадаємо, з 15 червня свої кордони для українців відкрила Греція.

Також з 15 червня в Україні відновилося міжнародне авіасполучення після обмежень через пандемію коронавірусу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: українці, коронавірус
В тему