8 Червня 2020
Новини

На Київщині спалах коронавірусу в дитсадку: батьки у паніці

На Київщині спалах коронавірусу в дитсадку: батьки у паніці

На Київщині, у Броварах, в одному з дитсадочків -   спалах коронавірусу. Так,  у 9 дітей та 3 дорослих підтвердили діагноз COVID-19.

Про це на сторінці Facebook повідомив міський голова Броварів Ігор Сапожко.

Першою захворіла вихователька дитсадка, тому протестувати на COVID-19 вирішили усіх дітей, з якими контактувала жінка та інших працівників закладу. 

За результатами дослідження тести на COVID-19 у 9 дітей та 3 дорослих виявились позитивними. Двоє дітей госпіталізовані до дитячої обласної лікарні в місті Боярка, інші захворілі лікуються амбулаторно
– повідомив мер.

Садок закрили на карантин

Сдочок Калинка наразі закритий на обсервацію, всі працівники закладу та батьки вихованців, які з 1 червня відвідували садочок, перебувають на самоізоляції під контролем сімейних лікарів.

За словами голови Броварів, інші дошкільні заклади продовжать працювати з дотриманням санітарно-епідемічних вимог.

Тим часом у Facebook-групі "БАТЬКИ SOS" здійнялася паніка.

"Чи допомагає температурний скринінг та інші заходи безпеки? Дотримуватися соціальної дистанції в садочку неможливо. Що буде зі школами восени?" – пишуть налякані батьки.

Як відомо, з 25 травня в Україні відновили роботу дитячі садочки. Відтак, у МОЗ оприлюднили перелік рекомендацій щодо роботи закладів позашкільної освіти в період карантину.

За минулу добу в Україні зареєстрували ще 463 випадки зараження коронавірусом. Відтак, станом на ранок 8 червня в країні зареєстровано 27 462 хворих на COVID-19.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, дитсадок, коронавірус, карантин
В тему