31 Травня 2020
Новини

На кордоні з Угорщиною - черги. Чому?

На кордоні з Угорщиною - черги. Чому?

Митники пояснили, чому на українсько-угорському кордоні утворилося скупчення мікроавтобусів.

Про це йдеться в коментарі Держмитслужби, який є в розпорядженні Укрінформу.

«Сьогодні низка ЗМІ поширили інформацію про скупчення на українсько-угорському кордоні понад 300 мікроавтобусів, які не можуть перетнути український кордон. У зв'язку з цим офіційно повідомляємо: працівники Державної митної служби України працюють з дотриманням вимог чинного законодавства і не здійснюють ніяких додаткових перевірок або операцій, крім визначених законом», - йдеться в заяві.

Зазначається, що пасажири, які дотримувалися вимог до переміщення товарів через митний кордон України, безперешкодно перетнули його. Водії мікроавтобусів, які зараз знаходяться на митному посту, крім особистих речей громадян, переміщують посилки на замовлення.

«Дехто з них відмовляється письмово декларувати переміщувані товари та подавати документи на митний контроль. Складено кілька карток відмов. Це робить неможливим перетин кордону на законних підставах», - заявляють в Держмитслужбі.

Крім того, зазначають у відомстві, проблемою є відсутність необхідних документів для переміщення посилок.

«Всім «перевізникам» було запропоновано задекларувати товари відповідно до вимог Митного кодексу, а обмежені до переміщення товари - здати на склад митного органу. Поки що жоден з водіїв не погодився на законні умови перетину кордону", - заявили в Держмитслужбі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: митниця, Україна, угорщина
В тему