28 Травня 2020
Новини

Волинські пейзажі на фото столітньої давнини

Волинські пейзажі на фото столітньої давнини

Сьогодні пропонуємо нашим читачам цікаву добірку ретро світлин із минулого Волині.

В одному із цифрових архівів Польщі вдалось розшукати фото з Волині, які датуються 1920-ми роками. На світлинах можемо побачити багато пейзажів із волинських сіл. На жаль, точні локації не вказані, проте по одягу та ландшафту бачимо, що це Волинь та Волинське Полісся.

На світлинах дорослі та діти, які займаються буденними справами.

Усі фото зроблені професійно, спеціально для промоційного альбому про Волинь, який, ймовірно, повинен був популяризувати наш регіон серед тогочасних туристів.

До речі, в тогочасних ЗМІ гостям Волинського регіону, які приїздили здалеку, пропонували побачити екзотичний фольклор, природу, резиденції, палаци, храми різних релігійних визнань. Окрім того родзинками туристичних маршрутів по тогочасному Волинському воєводству були Кременецькі гори, поля азалії, копальні базальту. До слова, поля азалії знаходились навколо Губківського замку (Рівненська область).

Один із найпопулярніших турів включав маршрут Луцьк-Олика-Рівне-Рівне-Дубно. Під час подорожі пропонувалось відвідати Замок Любарта, Волинський музей, Волинський театр в Луцьку. Далі була резиденція Радзивілів в Олиці. Третім пункту був головний торгівельний центр тогочасної Волині – Рівне. І наостанок пам’ятки та святині міста Дубно.

Цікавість для туристів представляв Кременець, Вишнівець, Почаїв, Острог, Межиричі, Новомалин, Костопіль, Корець, Володимир, Зимне та Корець.

Джерело фото: szukajwarchiwach.pl

Тетяна Яцечко-Блаженко

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: історія, Фото
В тему