27 Травня 2020
Новини

Три справжні історії ошуканства на авторинку

Три справжні історії ошуканства на авторинку

Луцький авторинок —  популярне місце. Клієнтів на базарі багато, але й не менше тут ошивається аферистів. За роки вони виробили десятки схем, як обдурити довірливих покупців, та витягнути з них гроші. 

Тож, t1.ua зібрав три історії реальних випадків обману покупців. Вони сталися з волинянами на луцькому авторинку і доводять, що навіть присутність юриста та механіка можуть не допомогти уникнути аферистів.

Історія перша. Дрібний обман

Цей випадок стався з автомобілістом Петром з міста Рожище. Він придивився мікроавтобус, дизельний, на «автоматі», з повним приводом - те, що давно шукав для роз'їздів по господарству, на відпочинок-рибалку і так далі. Єдине зауваження було пов'язано з цілісністю кузова - є вм'ятини, подряпини, де-не-де іржа. 

І після того, як вдарили по руках, продавці самі й запропонували: слухай, а давай ми кузов тобі зробимо - тут підправимо, тут підфарбуємо, взагалі цукерку тобі віддамо. Добре, подумав наївний Петро, недорого машину взяв, ще й кузов зроблять, буде машина красуня.

Через тиждень дійсно приганяють йому мікроавтобус і повертають. Проте з часом виявилося, що кузов підрихтували, але машина вже не їде! За тиждень аферисти двигун з коробкою перебрали: хороші запчастини забрали, погані поставили. Всі спроби Петра по-хорошому розібратися з шахраями, які ще й виявилися не з Волині, а з Житомирщини, були безуспішними. 

Історія друга. Кредитна

У Григорія з Луцька грошей на машину не було, але була можливість взяти кредит. Знайшов на авторинку Opel якраз тієї моделі, яку давно хотів. І продавець ніби був порядний. Тож наш Григорій взяв 4 000 доларів у кредит і поїхав купувати. 

Вдарили з продавцем по руках, а для надійсності, щоб підстрахуватися, підписали договір купівлі-продажу. І ось тут Гриша допустився важливої помилки. На прохання продавця в договір вписали символічну суму за авто — 10 000 гривень. Продавець пояснював, що не хоче платити великі податки.

Тож покупець підписав  папери, віддав кредитні гроші і поїхав «ставати на облік». І тут його чекав сюрприз — виявилося, що автомобіль ввезли в Україну в так званому «розпиляному» вигляді, тому під час реєстрації виникла проблема.  

Що робити? Поїхав назад до продавця. А той заявляє: добре, скільки в договорі вказано, стільки й поверну. Від буди-яких переговорів продавець відмовився. Григорій написав заяву до поліції. Але офіційний договір перечив його словам, свідків, якіб підтвердили слова нашого героя не знайшлося, тому справа нічим не завершилася.

Історія третя. Кримінальна

Цей випадок шокує і лякає. Він стався доволі давно. Наш герой привіз з заробітків велику суму грошей, більшу частину якої вирішив витрати на дорогий Mercedes, про який давно мріяв. Але платити за нього в салоні не захотів, а вирішив зекономити та придбати на авторинку. 

Пройшовся базаром і зробив велику помилку і «засвітив» велику суму. Скоро біля нього опинився невеликого зросту чоловік. Він сказав, що продає якраз потрібний автомобіль і навіть показав документи на нього. Проте проблема — автомобіль на дачі за Луцьком, в Коршеві. «Продавець» запропонував на машині його брата поїхати та подивитися. Радісний покупець поїхав з двома незнайомцями за місто. 

Далі події розвивалися блискавично. Автомобіль заїхав у лісосмугу, чоловіку приставило до потилиці пістолет та ніж до боку, переляканий віддав і гроші, і годинник, і гаманець, який він привіз з-за кордону. Далі його випхали з машини. Розгублений він довго сидів на землі, а потім пішов до міста. Написав заяву до міліції, але зовнішність нападників не була нічим не примітна, на базарі їх взагалі ніхто не запам'ятав, тому справедливості не вдалося добитися. 

Тому закликаємо наших читачів! Не купуйте автомобілі в випадкових людей, звертайтеся до компаній професіоналів у продажі автомобілів; до компаній, які співпрацюють з державними органами, зокрема, Сервісними центрами МВС; до компаній, де сертифіковані спеціалісти нададуть всю технічну інформацію про транспортний засіб; до компаній, де юристи матимуть на руках увесь комплекс документів на автомобіль. Так ви збережете і гроші, і нерви. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, луцьк, автомобіль, гроші
В тему