24 Травня 2020
Новини

Пандемія зробила найбагатших людей ще багатшими

Пандемія зробила найбагатших людей ще багатшими

Топ-25 мільярдерів світу сумарно заробили 255 мільярди доларів з 23 березня по 22 травня.

Про це повідомляє Forbes.

За два місяці пандемії більше всіх заробив засновник Facebook Марк Цукерберг - його статок збільшився на 31,4 млрд, до 86,5 млрд доларів. Як пише видання, акції Fаcebook піднялися в ціні приблизно на 60%, досягнувши рекордних значень 22 травня. Таким чином Цукерберг перемістився з сьомого місця в списку найбагатших людей на четверте.

Трохи менше заробив засновник Amazon Джефф Безос - 29,9 млрд доларів, тепер його статки оцінюють у 146,9 млрд доларів. Він є найбагатшою людиною в світі. На тлі пандемії зросла популярність торгових онлайн-майданчиків, що забезпечило зростання вартості акцій Amazon на 29% з березня.

Третю позицію зайняв глава Reliance Industries Limited Мукеш Амбані, який з березня збільшив свої статки майже на 20 млрд доларів. Після цього воно становить 52,7 млрд доларів, а Амбані став найбагатшою людиною Азії.

Forbes пише, що сумарні статки 25 найбагатших людей світу зараз становить близько 1,5 трильйона доларів, тобто приблизно 16% від стану всіх мільярдерів.

Раніше повідомлялося, що Топ-100 найбагатших людей світу втратили більше $ 400 млрд через COVID-19. За два місяці кількість доларових мільярдерів у світі скоротилося на 20% - до 2253 осіб.

Нагадаємо, що глава Amazon за день розбагатів на $ 6,4 млрд. Стан Джеффа Безоса - найбагатшої людини в світі, збільшилася на тлі рекордного зростання вартості акцій компанії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: епідемія, Світ
В тему

Останні матеріали