24 Травня 2020
Новини

У Гонконгу поліція розігнала мітинг сльозогінним газом

У Гонконгу поліція розігнала мітинг сльозогінним газом

Сьогодні, 24 травня, поліція Гонконгу розігнала антиурядовий мітинг за допомогою сльозогінного газу.

Про це повідомляє Reuters.

Протести почалися проти нового закону про національну безпеку міста, що викликало побоювання на фінансових ринках і закиди з боку іноземних урядів, міжнародних правозахисних груп і деяких ділових лобі. Закон передбачає заборону на антиурядові заклики, заклики до відокремлення від Китаю і інші сепаратистські акції.

На вулиці вийшли тисячі людей в знак протесту проти плану влади Китаю. Відзначимо, що влада не планує приймати його окремо - таким чином він відразу вступить в силу на території Гонконгу.

Центральна влада вирішили цим законом "врегулювати ситуацію", так як місцева влада Гонконгу не впоралися з придушенням антиурядових настроїв.

Нагадаємо, що раніше в Гонконгу на тлі протестів пройшли місцеві вибори. Тільки за перші дві години голосування явка втричі перевищила показник 2015 року. Активісти закликали не ставити голосування під загрозу.

Також повідомлялося, що в Гонконзі п'ять осіб затримано за підозрою у вбивстві під час протестів. Йдеться про смерть 70-річного чоловіка, який працював прибиральником. Затримано три хлопця і дві дівчини у віці від 15 до 18 років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Світ, мітинги, китай
В тему