23 Травня 2020
Новини

Біля офісу Медведчука затримали близько 20 осіб: що кажуть в поліції, «Накорпусі» й ОПЗЖ

Біля офісу Медведчука затримали близько 20 осіб: що кажуть в поліції, «Накорпусі» й ОПЗЖ
У Києві біля офісу глави ОПЗЖ Віктора Медведчука пролунав вибух.

Там проходила акція «Національного корпусу». Натомість у поліції спростовують вибух. Про це у коментарі hromadske повідомив прессекретар Медведчука Олег Бабанін.

«Там проходила акція, там багато чого було. Ми зараз готуємо заяву... Є потерпілі», — заявив він, не вказавши, про скількох потерпілих йдеться.

Більше інформації у пресслужбі політика обіцяють оприлюднити згодом.

У коментарі hromadske керівник київського осередку «Нацкорпусу» Сергій Тамарін розповів, що акція протесту була присвячена Дню героїв (який в Україні щорічно відзначають 23 травня).

«Треба нагадувати ворогам в такий день, що вони вороги, тому вийшли під офіс ОПЗЖ, щоб нагадати, що вони вороги. Там було біля 50 найманих охоронців, вони почали штовханину, в них були піротехнічні засоби, але ніхто не постраждав. Акцію ми завершили», — розповів він.

За даними Тамаріна, декілька людей арештували, зокрема і їхніх представників: «Зараз вони в Печерському райвідділок поліції, розбирається поліція. На думку поліції, щось було, але зараз пішов адвокат туди, бо тих, хто провокував бійку, на скільки я знаю, вже відпустили. Сподіваємося, що поліція розбереться».

Керівник осередку «Нацкорпусу» зазначає, що з їхнього боку затримали «близько п‘яти», а щодо вибуху, то «було задимлено, не знаю, хто кинув, з якого боку, в нас теж були фаєри, але нащо б нам кидати, себе підривати, але ніхто не постраждав».

Водночас у поліції Києва інформацію про вибух спростували. Так, Ганна Страшок з відділу комунікацій поліції Києва у коментарі hromadske заявила, що цю інформацію вони «спростовують».

«Біля будівлі активісти палили фаєри. Потім був звук, ймовірно спричинений сумішшю з фарбою. Було затримано декілька осіб, точну кількість наразі уточнюємо. Вони направлені до Печерського відділку поліції. Їхнім діям буде надана правова оцінка», — проінформувала вона.

Натомість щодо потерпілих інформації немає, однак «її перевіряють».

Згодом пресофіцерка Печерського райвідділу поліції Оксана Тищенко повідомила нам, що до райвідділу доставили близько 20 осіб: «Вони були учасниками акції. Їхні анкетні дані встановлюються».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: київ, віктор медведчук, вибух
В тему